Hartog-Est Carrosseriefabriek

Zandweistraat 17
4181 CG Waardenburg

Tel: 0418-654025
Fax: 0418-654035
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reparatie & onderhoud Storingsdienst 06-29072442

Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar voor o.a. laadklepstoringen.
 
Als u dit nummer belt krijgt u het telefoonnummer van de dienstdoende service monteur.
Voor meer informatie zie: Hartog-Est Repair 

Bestelwagen Ombouw Hartog-Est

Voor meer informatie:
Bestelwagen ombouw

Of neem direct contact met ons op:
Tel: 0418-654025
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historie Hartog-Est

De historie van Carrosseriefabriek Hartog-Est, een van de oudste carrosseriebedrijven in Nederland, gaat verder terug dan die van de automobiel. De eerste vermeldingen van het bedrijf dateren uit het jaar 1825, toen het wagenmakersbedrijf van Van der Klift uit het Betuwse Wadenoyen in het handelsregister werd ingeschreven.

In de loop van de 19e eeuw verhuisde Van der Klift de wagenmakerij naar het dorpje Est, zo'n 10 km van Wadenoyen. Hier kwam het bedrijf in het jaar 1879 in handen van schoonzoon W.J.E. den Hartog.

Tot 1997 hield men zich in Est o.a. bezig met achtereenvolgens het fabriceren van boerenwagens, het bouwen van kleine laadbakjes op de eerste 'trucks', het opbouwen van complete autobussen tot het bouwen van hightech koelcarrosserieën.

In 1997 werd voor de tweede maal van vestigingsplaats veranderd, ditmaal naar het nieuwe bedrijventerrein Slimwei in Waardenburg, waar een hypermodern nieuw pand werd gebouwd. Met de verhuizing naar Waardenburg werd tevens de bedrijfsnaam veranderd in "Carrosseriefabriek Hartog-Est", als eerbetoon aan het dorp waar het bedrijf 131 jaar deel uitmaakte van het dagelijks leven. Tegelijkertijd werd de historie van Hartog-Est in het dorp zelf vereeuwigd door het geven van de naam 'Wagenmakers Erf' aan een van de nieuwe straten op het voormalige fabrieksterrein.

In 2003 is de leiding van Hartog-Est in handen gekomen van de huidige directeur, Jorrit den Hartog. Hij nam het bedrijf over van zijn vader Everard, die er nog tot 2008 werkzaam bleef en op 1 oktober van dat jaar afscheid nam van het bedrijf waar hij 45 jaar heeft gewerkt.